Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile depasesc maximele. Brokerii vad o rezistenta la 30.000 de puncte

SIF-urile depasesc maximele. Brokerii vad o rezistenta la 30.000 de puncte
13.01.2010, 23:12 27

Bursa de la Bucuresti a revenit ieri pe plus, cea mai marecrestere fiind inregistrata de societatile financiare, grupate subindicele BET-FI, care au urcat cu peste 3,1%, la nivelul de 26.500de puncte.

SIF-urileau depasit astfel maximele atinse in septembrie, iar brokerii vadin continuare cresteri, nivelul de 30.000 de puncte fiindconsiderat urmatorul prag de rezistenta.

"In lipsa unor evenimente negative in piata si a unui entuziasmridicat, prezent si pe pietele internationale, SIF-urile mai aupotential de crestere in perioada urmatoare. In plus BET-FI n-ainregistrat aceeasi crestere ca BET-ul de la inceputul anului, iarasteptarile investitorilor cu privire la ridicarea pragului dedetinere sunt in continuare ridicate. Cred ca urmatoarearezistenta pentru SIF-uri este pragul de 30.000 de puncte", adeclarat Ovidiu Serdean, broker in cadrul societatii deintermediere IFB Finwest.

Titlurile SIF Otenia (SIF5) au inregistrat o crestere de 3,6%fata de cotatia de marti, marcand de altfel cea mai mare aprecierela categoria societatilor financiare. In top au urmat cresterileSIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Moldova (SIF2), cu 3,3% fiecare. Pefondul aprecierilor din sectorul bancar, indicele BET a urcat iericu putin peste 2%.

In sectorul bancar, titlurile Bancii Carpatica (BCC) auinregistrat cel mai mare avans fata de referinta, de 4,7%, pe plusinchizand si actiunile BRD, care au urcat cu 3,5%. Titlurile BanciiTransilvania (TLV) au urcat cu doar 0,9% fata de cotatia demarti.

"Fata de saptamana trecuta se vede o crestere a lichiditatii,semn ca investitorii revin in piata. Nu este euforie in piata, darincet, incet vedem ca se acumuleaza. Cel putin pe SIF-uri nu credca o sa vedem scaderi importante in urmatoarea perioada", a adaugatSerdean.

In sectorul energetic, societatile de utilitati Transelectrica(TEL) si Transgaz (TGN) au inregistrat cele mai mari aprecieri, de4,2% si respectiv 2,2%. Titlurile Petrom (SNP) au inregistrat ocrestere asemanatoare, de 2,1% fata de referinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO