Burse - Fonduri mutuale

Un fond de acţiuni orientat spre Rusia aduce randament de 66% într-un an. Unul romanesc aduce un câştig de 23%

Un fond de acţiuni orientat spre Rusia aduce randament...

Autor: Liviu Popescu

14.02.2017, 00:08 754

O explicaţie posibilă pentru diferenţa mare de randamente între fondurile străine şi cele romaneşti constă în faptul că ţările în care activează astfel de fonduri au avut o evoluţie slabă pe piaţa fondurilor mutuale pe final de an 2015 şi în prima parte a anului 2016, astfel că randamentul pleacă de la o bază de calcul joasă. Iar acest lucru se observă cel mai bine pe o perioadă mai îndelungată de timp.

Raiffeisen Russland-Aktien, fond de ac­ţiuni care investeşte în principal în ac­ţiuni şi titluri de valoare ale socie­tăţilor cu sediul sau focalizarea acti­vi­tăţii în Rusia sau alte state din fosta Uniune a Re­publicilor Sovietice Socialiste (URSS), afi­şează în perioada ianuarie 2016 - ianuarie 2017 un ran­dament de 66%, cel mai ridicat din randul fon­du­rilor de investiţii deschise care activează în Romania.

Acest fond este clasificat cu nivelul maxim, 7, al riscului, dar care poate aduce şi oportunităţi mari de venit, potrivit informaţiilor de pe site-ul Raiffeisen, administratorul fondului.

Spre comparaţie, cel mai performant fond romanesc de acţiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Management, afişează un randament de 23% în ultimele 12 luni, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri. BT Maxim investeşte minimum 85% din activele fondului în acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO