Burse - Fonduri mutuale

Un român poate subscrie minim 50 de acţiuni Hidroelectrica, adică de 5.600 de lei. Nu există subscriere maximă

Un român poate subscrie minim 50 de acţiuni...

Autor: Liviu Popescu

23.06.2023, 01:01 16829

Un investitor român care intenţionează să devină acţionar al producătorului de energie electrică Hidroelectrica poate face acest lucru în câteva ore în cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni din istoria României, evaluată la maximum 8,8 mld. lei.

Subscrierea minimă în cadrul ofertei este de 50 acţiuni, ceea ce la pre]ul maxim de 112 lei pe acţiune echivalează cu o sumă de 5.600 de lei. Spre comparaţie, în cazul titlurilor de stat Fidelis, subscrierea minimă este de 5.000 de lei. În eventualitatea unei suprasubscrieri, numărul de acţiuni pe care le va cumpăra investitorul în final este posibil să fie mai mic, dar îşi va recupera diferenţa de bani.

Pentru Hidroelectrica, primele 5 zile ale ofertei, din cele 8 (oferta se încheie pe 4 iulie), un investitor de retail are un discount de 3%, adică preţul de 112 lei se transformă în 108,64 lei.

435 de pagini care valorează 1,8 mld. euro: Documentaţia celei mai mari vânzări de acţiuni din istoria României, cea a Hidroelectrica

“Procedura de subscriere pentru Investitorii de Retail Subscrierea minimă pentru Acţiunile Oferite de către un Investitor de Retail va fi pentru cel puţin cincizeci (50) de Acţiuni Oferite.”

“Investitorii de Retail au dreptul la o reducere de 3% din Preţul Final de Ofertă („Preţul Final de Ofertă Redus”) pentru cererile depuse în mod valabil în primele cinci (5) Zile Lucrătoare ale Perioadei de Ofertă (respectiv până la 29 iunie 2023 inclusiv); pentru evitarea oricăror neclarităţi, în funcţie de nivelul Preţului Final de Ofertă, Preţul Final de Ofertă Redus poate fi sub nivelul inferior al Intervalului Preţului de Ofertă. Stabilirea Preţului Final de Ofertă sub pragul de jos al Intervalului Preţului de Ofertă nu va necesita şi nu va fi considerată drept, o modificare la Prospect. Aplicarea reducerii pentru Acţiunile Oferite achiziţionate în cadrul Tranşei Investitorilor de Retail va depinde de momentul înregistrării ordinului de tranzacţionare în sistemul de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile Oferite care sunt subscrise în Tranşa Investitorilor de Retail începând cu a şasea (a 6-a) Zi Lucrătoare a Ofertei (respectiv de la 30 iunie 2023 inclusiv) vor fi vândute Investitorilor de Retail la Preţul Final de Ofertă. Pentru evitarea oricăror neclarităţi, în cazul în care un Investitor de Retail realizează una sau mai multe subscrieri în primele cinci (5) Zile Lucrătoare ale Ofertei şi una sau mai multe alte subscrieri după a cincea (a 5-a) Zi Lucrătoare a Ofertei, reducerea se aplică numai subscrierii(lor) realizate de Investitorul de Retail relevant în primele cinci (5) Zile Lucrătoare ale Ofertei.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO