Burse - Fonduri mutuale

Val de listări pe Bursă săptămâna aceasta

Val de listări pe Bursă săptămâna aceasta

Autor: Adrian Cojocar

19.06.2011, 23:31 671

Nu mai puţin de patru companii străine se vor lista pe Bursă înprimele două şedinţe din această săptămână, o situaţie neobişnuităpentru piaţa de capital românească care a dus în ultimii ani olipsă acută de listări. Astfel, astăzi se vor tranzacţiona înpremieră titlurile fondului de investiţii imobiliare New EuropeProperty Investments (NEPI). Fondul sud­-african este listat înprezent pe bursa din Johanesburg (Africa de Sud) şi pe sistemulalternativ al bursei de la Londra (AIM), având o capitalizare decirca 238 mil. euro.

Titlurile NEPI vor fi listate la categoria Alte Instru­menteFinanciare Internaţionale a BVB de către BCR şi Intercapital Investcondusă de Răzvan Paşol (foto). Fonduleste unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România,unde a cumpărat mai multe proprietăţi în ultimii ani evaluate lafinele anului trecut la circa 148 mil. euro. Marţi, firma debrokeraj Tradeville va lista pe sistemul alternativ detranzacţionare CAN - ATS acţiuniile companiilor germane Bayer,Deutsche Telekom şi E.ON. Tradeville va activa ca market-maker peaceste acţiuni pentru a furniza lichiditate în piaţă.

E.ON este una dintre cele mai mari companii de utilităţi lanivel global. Furnizorul de servicii de telecomunicaţii DeutscheTelekom deţine în România prin intermediul OTE Group companileRomtelecom şi Cosmote. Bayer este un holding cu operaţiuni la nivelglobal. În prezent pe sistemul ATS se mai tranzacţionează doartitlurile companiei germane Daimler AG (DAI) - producătorulautomobilelor Mercedes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO