Business Construct

Estul Bucureştiului este noul Pipera: Prezenţa Ikea demonstrează că estul este deja al doilea pol comercial din Capitală

Christian Hiver, development director al proiectului imobiliar mixt Estoria City: Pe adresabilitatea de birouri putem să mergem până în Constanţa pentru că sunt operatori, traderi în Portul Constanţa care au nevoie de birouri în Bucureşti

Christian Hiver, development director al proiectului imobiliar mixt Estoria City: Pe adresabilitatea de birouri putem să mergem până în Constanţa pentru că sunt operatori, traderi în Portul Constanţa care au nevoie de birouri în Bucureşti

Autor: Ramona Cornea

19.10.2019, 12:05 17139

Bulevardul Theodor Pallady devine magnet pentru investiţii imobiliare, iar după dezvoltările comerciale (Ikea, Dedeman, Auchan sau Decathlon) urmează cel puţin 3.000 de locuinţe anunţate deja şi primele dezvoltări în zona de office.

„Estul Bucureştiului este cel mai puţin populat, cel mai puţin poluat şi cel mai puţin traversată zonă din Capitală. Partea de est a Bucureştiului are cel mai mare potenţial de creştere. Estul Capitalei este cum era partea de nord a oraşului în 1999. Prezenţa Ikea, precum şi prezenţa altor jucători au redemonstrat că estul Bucureştiului este al doilea pol co­mercial“, a declarat Christian Hiver, development di­rector al proiectului imobiliar mixt Estoria City, dezvoltat pe fosta platformă industrială a fabricii Policolor.

Zona de nord a Capitalei – Barbu Văcă­rescu – Floreasca – a pornit de la zero pe piaţa de office la începutul anilor 2000 şi a ajuns în prezent principalul pol de business pe piaţa de birouri, cu un stoc de 515.000 mp de birouri şi o rată de neocupare de sub 2%, potrivit da­telor companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Estoria City vrea să dezvolte în zona de est a Bucureştiului, pe bulevardul Theodor Pallady, un proiect mixt cu 1.200 de apartamente, 50.000 mp de birouri, 40.000 mp de spaţii comerciale, 25.000 mp de spaţii verzi şi 3.000 de locuri de parcare, în proximitatea noului magazin Ikea.

Prima fază a proiectului Estoria City presupune deschiderea de magazine Leroy Merlin, Kaufland şi Lidl, a doua fază presupune construirea primei clădiri de birouri, a primei clădiri rezidenţiale şi a galeriei comerciale, iar a treia fază presupune construi­rea celei de-a doua clădiri de birouri şi celei de-a treia şi a patra clădiri rezidenţiale.

„Ştim că oraşul se extinde şi poate Estoria este acum un teren la marginea oraşului, dar după ce vom fi terminat de construit, vom fi un teren de la intrarea oraşului. Pe adresabili­ta­tea de birouri putem să mergem până în Constanţa pentru că sunt operatori, traderi în Portul Constanţa care au nevoie de birouri în Bucureşti. Dacă vorbim de partea reziden­ţială, noi suntem la zece minute de oraş şi la o oră de Mamaia, fără trafic“, afirmă Christian Hiver.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO