Business Construct

Redevco pariaza o jumatate de miliard de euro pe centre comerciale

Redevco pariaza o jumatate de miliard de euro pe centre comerciale
25.10.2007, 14:31 14

Dezvoltatorul olandez Redevco, care detine proprietati cu o valoare de circa 6,9 miliarde de euro, va construi impreuna cu Euro Mediterranee Consulting (EMCT) peste 10 mall-uri in orasele cu peste 100.000 de locuitori in urmatorii cinci ani, in urma unei investitii totale de 500 mil. euro.
Redevco va dezvolta proiecte de retail cu o suprafata de 25.000-100.000 de metri patrati prin firma Romanian Retail Development, realizata in joint-venture cu EMCT, dezvoltatorul proiectului comercial Sun Plaza din sudul Capitalei, dar intentioneaza sa achizitioneze si proiecte de birouri sau logistice in Capitala.
"Redevco va actiona pe piata locala ca dezvoltator, dar va face si asset management (n.r.- achizitii de proiecte si administrarea acestora), in masura in care vom gasi proiecte interesante la un pret convenabil. Piata imobiliara locala este supraincalizta, de aceea nu ne grabim si suntem dispusi sa asteptam chiar si cinci ani pentru a cumpara un centru de business", a declarat Jorg Bitzer (foto), managing director la Redevco Central Europe.
Potrivit lui Bitzer, in Bucuresti se afla in derulare numeroase proiecte, iar principalul focus al Redevco vor fi orasele mari din tara. Insa, numarul ridicat de proiecte comerciale anuntate va conduce peste cativa ani la primele esecuri din acest sector. "Este prea devreme sa facem estimari, dar peste cinci ani ar putea aparea si primele esecuri de proiecte comerciale, asa cum s-a intamplat si pe pietele din centrul Europei. Spre exemplu, o mare parte din mall-urile construite in anii '90 in Polonia, Cehia sau Slovacia nu mai exista sau si-au schimbat obiectul de activitate", explica Bitzer.
Unul dintre brandurile care fac parte din portofoliul grupului este lantul de magazine de imbracaminte C & A, parte din grupul Cofra, actionarul majoritar al dezvoltatorului Redevco. Olandezii de la Redevco, prezenti in 20 de tari din Europa, au inceput sa prospecteze piata locala de real estate la jumatatea lui 2006, iar de la 1 ianuarie 2007 au deschis un birou la Bucuresti.
Compania Redevco Europe are sediul la Amsterdam si este parte a COFRA Holding (Elvetia) si detine unul dintre cele mai mari portofolii de retail real estate din Europa, alcatuit din peste 1.000 de proprietati, cu o valoare estimata la circa 6,9 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24