Business Hi-Tech

A apărut un nou virus pe Facebook. Peste 800.000 de utilizatori au fost deja afectaţi

A apărut un nou virus pe Facebook. Peste 800.000 de utilizatori au fost deja afectaţi

Autor: Octavian Calei

28.08.2013, 13:11 42175

Un nou virus care colectează parole a început să se răspândească printre utilizatorii Facebook printr-un video care pare a fi postat de către prieteni, scrie New York Times.

Noua ameninţare cibernetică atacă contul de Facebook al victimei şi browserul web, arată specialiştii în securitate care au descoperit virusul.

Subiectul zilei: Şeful Supravegherii din BNR: Băncile-mamă au retras 5 mld. euro din România într-un an şi jumătate. Procesul se va accentua pentru că îşi cer banii înapoi

Virusul poate fi contactat printr-un link primit pe email sau pe Facebook cu un mesaj care te anunţă ai fost menţionat („tagged”) de către cineva într-o postare pe reţeaua de socializare. Accesarea link-ului conduce către un alt site care invită la descărcarea unei extensii sau plug in pentru browser pentru a putea accesa materialul video.

După descărcarea extensiei, virusul poate avea acces la toate datele de navigare stocate de către browser, inclusiv conturile şi parolele salvate. Ameninţarea este importantă deoarece foarte multe persoane îşi memorează parolele în browsere.

Specialiştii în securitate digitală au spus că virusul se răspândeşte cu o rată de 40.000 de atacuri pe oră şi că a afectat deja peste 800.000 de utilizatori ai browserului Google Chrome.

Google a luat notă de ameninţare şi a dezactivat extensiile care permiteau virusului să acţioneze. Facebook a detectat de asemenea virusul şi a început să şteargă link-urile capcană.

AFACERI DE LA ZERO