Business Hi-Tech

A renunţat la un salariu de 3.000 de euro pentru a începe o afacere în IT. Acum are un business de 6 mil. euro

03.08.2014, 12:00 1936

Ziarul Financiar vă prezintă unele dintre cele mai importante momente din al doilea sezon al emisiunii ZF Live, difuzată pe Internet de luni până vineri, de la ora 12:00 la 13:00. Al doilea sezon al emisiunii s-a încheiat pe data de 18 iulie, urmând să fie reluat din toamnă. Vedeţi aici înregistrările emisiunilor de la ZF Live.

Smart ID Dynamics, un start-up în IT înfiinţat în 2010, care furnizează soluţii software şi hardware pentru optimizarea costurilor şi creşterea productivităţii companiilor, a ajuns anul trecut la afaceri de 6 milioane de euro şi 35 de angajaţi.
 
Portofoliul de soluţii al Smart ID Dynamics este destinat com­paniilor din produc­ţie, logistică, curierat, retail, utilităţi, sănătate şi aco­peră, pe lângă echipamente şi accesorii hard­ware, şi aplicaţii software pentru automatizarea pro­ceselor de vânzări, ser­vice, managementul depozitelor, optimizarea şi plan­ificarea resurselor, optimizarea şi planificarea rutelor, inventariere, etichetare pro­duse sau controlul accesului.
 
Un client important al Smart ID Dyna­mics este producătorul de com­ponente auto Inter­na­tional Auto­mo­tive Com­­ponents Group (IAC), unul dintre principalii furnizori ai Ford. IAC deţine la Balj, judeţul Olt, o fabrică de planşe de bord, panouri de portiere şi capitonaje de plafon. „Prin soluţiile noastre poate fi controlat întregul proces de producţie, începând de la materii prime, la produsele finite. Pen­tru a pre­întâmpina erorile şi a gestiona eficient lanţul de producţie, con­trolăm ope­­raţiunile fie­cărei maşini de produc­ţie“, a spus în emisiunea ZF Live Daniel Boan­giu, managing partener al Smart ID Dy­namics. 
 
Soluţiile software furnizate de Smart ID Dynamics sunt de cele mai multe ori integrate în piese hardware.
 
„Cum­părăm echi­pa­mente industriale spe­­cifice în care integrăm soluţii software. Pentru aceste achiziţii am apelat la bănci pentru finanţare.“
 
Antreprenorul estimează o creştere a afacerilor de 20% pentru acest an şi speră să ajun­gă la 10 mil. euro în ur­mătorii trei ani. Pro­fitul anual al companiei se plasează între 100.000 şi 200.000 de euro, însă o mare parte din acesta este investită în pre­gă­tirea angajaţilor.
 
Smart ID Dynamics are birouri în Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj-Napoca.
 
Boangiu, 37 de ani, a lucrat anterior la Novensys, furnizor local de soluţii IT, şi la Transgaz. El conduce astăzi business-ul Smart ID Dynamics, alături de Romeo Iacob, 41 de ani, cei doi fiind şi acţionari ai companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO