Business Hi-Tech

Apple şi Google au fost luate la întrebări de congressmani privind stocarea datelor utilizatorilor

Apple şi Google au fost luate la întrebări de congressmani privind stocarea datelor utilizatorilor

Autor: Dumitrescu Anca

26.04.2011, 17:35 41

Apple, Google şi alte patru companii trebuie să răspundă la maimulte întrebări din partea unor congressmani, care vor să afle dacăprodusele lor încalcă dreptul la viaţă privată al utilizatorilorprin urmărirea, stocarea şi transmiterea de date referitoare lalocaţia acestora, transmite Bloomberg.

Un număr de cinci congressmani republicani au trimis scrisoricompaniilor pentru a afla informaţii, referitoare la cum suntstocate datele privind locaţia utilizatorilor, cum pot fi accesateşi dacă sunt transmise unor terţe părţi, a anunţat comisia pentruenergie şi comerţ din Camera Reprezentanţilor.

Senatorul Al Franken, democrat de Minnesota, a invitat membri înconducerile Apple şi Google la o audiere, pe 10 mai, privindrespectarea vieţii private în folosirea telefoanelor mobile.
Un raport realizat de doi cercetători americani a avertizat înaceastă lună că iPhone-urile şi iPad-urile produse de Apple conţinun fişier care înregistrează detaliat locul în care se aflăposesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani.

După publicarea raportului, autorităţile de reglementare dinFranţa, Germania, Italia şi Coreea de Sud au lansatinvestigaţii.

Wall Street Journal a relatatsăptămâna trecută că Google şi Apple strâng informaţii desprelocaţia utilizatorilor pentru a dezvolta baze de date capabile săindice cu precizie, prin intermediul telefonului mobil, locul încare se află o persoană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO