Business Hi-Tech

Ce venituri au avut anul trecut companiile controlate de grupul local RCS&RDS

Ce venituri au avut anul trecut companiile controlate de grupul local RCS&RDS
09.08.2010, 23:38 94

RCS&RDS, cel mai mare operator de telecom controlat de unantreprenor român, a înregistrat anul trecut afaceri de aproximativ5 milioane de euro prin companiile mai mici pe care le controleazăîn România şi care funcţionează independent, potrivit datelor de laRegistrul Comer­ţului.

Air Bites, companie preluată de RCS&RDS de la elveţienii dela Swisscom, a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 3milioane de euro şi a avut în medie 97 de angajaţi. Compania aînregistrat pierderi brute de peste 10 mil. euro, în creştere faţăde anul 2008.

Infogate Telecom, compania care administra reţeaua C-Zone dinBucureşti şi care a fost, de asemenea, achiziţionată deRCS&RDS, a înregistrat în 2009 afaceri de 522.000 de euro şipierderi de aproape 450.000 de euro, conform aceleiaşi surse.

Globalview Management & Copnsulting, Fibre Soft Comunicaţii,Integrasoft şi Dalvig Corp, alte companii prin care RCS&RDS îşidesfăşoară diferite activităţi, au înregistrat împreună un businessde peste 1,2 mil. euro, conform Registrului Comerţului. La cea maimare parte dintre firmele menţionate administrator este IoanBendei, unul dintre cei mai puternici manageri ai grupuluiRCS&RDS. Bendei este membru executiv al boardului RCS&RDSdin 1996, el fiind implicat în industria de cablu TV din Româniaîncă din 1992. RCS&RDS este controlată de antreprenorul localZoltan Teszari, care deţine direct şi prin alte companii un pachetde 43% din acţiunile companiei. Afacerile RCS&RDS au crescut în2009 în euro cu 1,2%, iar în lei cu 16,4%, fară a include şirezultatele companiilor mai mici controlate de grup.

Grupul este cel mai mare furnizor de servicii TV prin cablu şisatelit din România, piaţă unde este lider şi pe internet fix şinumărul doi pe telefonie fixă. RCS&RDS furnizează servicii detelecom şi TV şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi în Spania.Cei mai mari rivali ai RCS&RDS din România sunt companiileRomtelecom şi UPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO