Business Hi-Tech

Cel mai valoros start-up din lume, interzis şi în Rio de Janeiro

Cel mai valoros start-up din lume, interzis şi în Rio...

Autor: Oana Stupinean

02.10.2015, 00:03 579
Uber, cel mai valoros start-up din lume, este interzis în al doilea oraş ca mărime din Brazilia, Rio de Janeiro, după ce pri­ma­rul Eduardo Paes a semnat o lege prin care a interzis serviciile care le oferă pro­prie­ta­ri­lor de maşini posibilitatea de a oferi ser­vi­cii de transport prin intermediul aplicaţiei Uber, scrie cotidianul The Wall Street Journal.

La începutul săptămanii, Uber a întâm­pi­nat probleme şi în Amsterdam, unde pro­cu­rorii olandezi au descins la sediul com­pa­niei. De asemenea, compania americană a fost „atacată“ şi în Londra, unde primăria pre­găteşte restricţii dure pentru şoferi.

Autorităţile locale din Brazilia îi vor amen­da pe şoferii Uber, dacă vor continua fur­nizarea serviciului, cu 340 de dolari, iar com­pa­nia cu 500 de dolari pentru fiecare aba­te­re. Şoferii de taxi s-au plâns că şoferii Uber aplică tarife mult mai mici pentru o cursă şi că nu respectă legea.

Reprezentanţii companiei americane au declarat că vor studia alternativele legale pentru continuarea serviciului.

„Primarul a aprobat hotărârea de con­siliu pentru a-i linişti pe şoferii de taxi, însă au limitat opţiunile localnicilor de trans­port“, au mai adăugat reprezentanţii start-up-ului american.

„Uber este interzis. Suntem deschişi la dis­cuţii, însă decizia este definitivă“, a spus pri­marul oraşului brazilian. Uber întâmpină pro­bleme în alte trei oraşe din Brazilia, unde operează în acest moment, printre care Sao Paulo şi Belo Horizonte.

De când Uber a intrat pe piaţa din Brazilia, serviciul a atras peste 6.000 de şoferi şi 500.000 de utilizatori ai aplicaţiei.

La început, autorităţile din Brazilia au acceptat serviciul Uber considerând că va fi bun pentru consumatori şi va antrena com­petiţia în rândul transportatorilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO