Business Hi-Tech

Clujenii de la KL Software mizează pe afaceri în creştere cu 70%

Clujenii de la KL Software mizează pe afaceri în...

Autor: Laurentiu Cotu

21.07.2014, 15:38 573

Furnizorul de soluţii software pentru mediul de business KL Software din Cluj-Napoca, controlat de Erik Barna, şi-a bugetat pentru acest an o creşte re cu 70% a cifrei de afaceri.

Compania dezvol­tă aplicaţii soft­ware în special pentru mediul de business, oferind tot­odată servicii de consultanţă, suport teh­nic şi service pentru produsele proprii. Una dintre principalele apli­caţii dezvoltată de KL Software este soluţia de management pentru societăţile de brokeri de asigurări, 24Broker.ro.

Compania a încheiat anul trecut cu afaceri totale de peste 1,4 mil. lei (320.000 de euro) şi un număr mediu de 14 angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

’’Iniţial, pentru 2014 ne-am propus o creştere cu 30% a cifrei de afaceri, însă rezultatele obţinute la finalul trimestrului doi, ne-au determinat să regândim prognozele pentru acest an. În acest moment avem deja o creştere de 50% şi estimăm că vom ajunge până la finalul anului la o creştere de 70% a volumului de business faţă de anul trecut’’, a declarat pentru ZF Transilvania Erik Barna, CEO şi fondatorul KL Software.

În ultimii trei ani compania clujeană şi-a orientat activitatea către IMM-uri, pentru care furnizează soluţii integrate de business. În portofoliul KL Software se regăsesc soluţii pentru diverse arii de activitate, precum finanţe, asigurări, transporturi sau domeniul medical. Anul trecut, compania a finalizat proiecte pentru domeniul transportului rutier de persoane şi pentru cel medical şi a demarat un parteneriat cu gigantul american Google pe partea de tehnologii Cloud. KL Software a ajuns în acest an în finala competiţiei European IT&Software Excellence Awards, categoria Vertical Market Solution.

’’În perioada următoare avem în vedere o serie de achiziţii de firme de IT. Avem deja demarate discuţii cu diverse companii de IT din Cluj şi din Bucuresti pentru preluare, cu scopul diversificării serviciilor pe care le oferim clienţilor noştrii’’, a spus Erik Barna, fără să ofere mai multe informaţii în acest sens.

KL Software a fost înfiinţată în anul 2004 printr-o facilitate acordată de statul român tinerilor întreprinzători (taxe mai mici pentru înfiinţarea de SRL-uri), iar din anul 2008 fondatorul companiei, Erik Barna, s-a asociat cu  Cătălin Chiş. KL Software deţine în prezent două sedii, în Cluj-Napoca şi în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO