Business Hi-Tech

Cresterea serviciilor IT, estimata la 33% pentru 2008

30.03.2005, 00:00 18


Segmentul romanesc de servicii informatice va creste cu 33% in perioada 2004-2008, aici fiind incluse administrarea hardware, servicii de proiect si de outsourcing, conform oficialilor firmei de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC). Serviciile de proiect vor avea cea mai importanta dezvoltare ca volum si evolutie, respectiv o crestere de la 85 de milioane de euro in 2003 la 315 milioane de euro in 2008.


Oficialii PAC au comentat si recenta achizitie a companiei romanesti Radix de catre furnizorul american de solutii si servicii IT Ness Technologies, tranzactie in valoare de cel putin 4 milioane de euro, spunand ca "este un pas important in dezvoltarea regionala a Ness, dar si o confirmare a potentialului pietei romanesti de servicii IT".


Ness Technologies este prezenta in Europa Centrala si de Est de la sfarsitul anului 2002, cand a achizitionat compania ceha APP si a creat filiala Ness CEE, cu sediul la Praga.


Conform reprezentantilor PAC, strategia Ness de extindere spre est va continua, iar operatiunea din Romania nu va ramane singulara, in vizorul companiei americane aflandu-se tari precum Slovacia, Ungaria sau Polonia.


Conform studiilor PAC, NESS CEE a obtinut venituri de 11,5 mil. euro in Cehia, in anul 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO