Business Hi-Tech

Din culisele uneia dintre cele mai mari tranzacţii din România din 2023: 45 de investitori au fost interesaţi de NetRom din Craiova. Opt au depus oferte, iar câştigătorul, fondul Investcorp, a plătit peste 100 mil. euro pentru pachetul majoritar. Acţionarii fondatori – Mircea Negrilă din România şi Adrian Johan In’T Veld din Olanda – au păstrat pachetul minoritar.

Pe lângă operaţiunile de la Craiova unde lucrează aproape 500 de oameni, NetRom are şi un birou la Timişoara, deschis în septembrie 2021 şi ajuns la aproape 40 de salariaţi.

Pe lângă operaţiunile de la Craiova unde lucrează aproape 500 de oameni, NetRom are şi un birou la Timişoara, deschis în septembrie 2021 şi ajuns la aproape 40 de salariaţi.

Autor: Cristina Roşca

04.05.2023, 18:30 379

Tranzacţia ce a vizat furnizorul de servicii de software NetRom, cu sediul în Craiova, a fost semnată în decembrie 2023 şi finalizată în primele luni din acest an

Fondul de private equity Investcorp, fondat în 1982 în Bahrein, dar care astăzi are bi­rouri şi în SUA, Marea Britanie, China sau Singapore, a cum­pă­rat pachetul majoritar de acţiuni în ca­drul fur­nizorului de servicii de software NetRom, cu sediul în Craiova. Tranzacţia a avut o valoare de peste 100 mil. euro, spun sur­sele ZF din piaţă, valoare ce o po­ziţionează între cele mai mari din acest an. Deal-ul a fost semnat în decembrie 2022, dar finalizat în primele luni din acest an.

Compania NetRom Software a fost fondată în 1999 de către românul Mircea Negrilă şi de către Adrian Johan In’T Veld din Olanda. Ei au avut încă de la început o serie de silent partners, persoane fizice, care însă s-au din business în 2019, la două decenii de la fondarea afacerii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO