Business Hi-Tech

Google va lansa un sistem de plată cu telefonul

Google va lansa un sistem de plată cu telefonul

Autor: Ştefan Vrabie

25.05.2011, 11:41 397

Google, cel mai popular motor decăutare din lume, va lansa joi un sistem mobil de plată care vapermite consumatorilor să plătească notele de plată cu telefoaneleîn loc de carduri sau cash, scrie agenţia de presăReuters.

Liderul mondial în căutări şipublicitate pe internet va lucra cu MasterCard, a doua mare reţeade plată cu cardul pentru a lansa sistemul, potrivit declaraţiilorunor surse apropiate proiectului.

Încă din luna martie cotidianulWall Street Journal scria că Google a format un parteneriat cuMasterCard şi Citigroup pentru a dezvolta sistemul de plată. Înprezent la acest parteneriat s-au alăturat magazine de retailprecum Macy's, American Eagle Outfitter şi Subway, deşi încă nueste clar dacă proiectul va fi lansat la nivel naţional în StateleUnite sau doar în New York pentru început.

După aproape un deceniu de laideea oamenilor de ştiinţă, portofelul mobil este încă departe de afi obişnuinţă pe plan global.

Încă de anul trecut Visa a testatplatforma de plată cu mobilul cu mai multe bănci din StateleUnite.

"Este loc pentru mai mulţicompetitori", a declarat Bill Maris, Managing Partner la GoogleVenture. Aceste servicii vor oferi consumatorilor posibilitatea dea economisi bani sau timp atunci când stau la coadă într-unsupermarket. "Experienţa de a cumpăra lucruri va fi mai bună, mairapidă şi mai ieftină", a mai adăugat Maris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO