Business Hi-Tech

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial decizia prin care amână cu 3 ani trecerea la televiziunea digitală

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial decizia prin care amână cu 3 ani trecerea la televiziunea digitală
30.08.2010, 14:11 34

Guvernul publicat în Monitorul oficial decizia prin care aamânat cu trei ani trecerea României la televiziunea digitală, dela 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2015. Hotărârea de Guvern poartănumărul 1.213 şi a fost emisă pe 11 august 2010.

Decizia de a amâna cu trei ani tranziţia la televiziuneadigitală a dus practic la anularea unei "licitaţii" aflate în cursla care participau şapte companii locale şi internaţionale şi careera organizată de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii(ANCOM). Companiile cumpăraseră caietul de sarcini, iar la dataemiterii hotărârii de către Guvern, ANCOM aştepta ofertelecompaniilor. ANCOM prelungise termenul de primire a ofertelor pânăla data de 17 septembrie. Stabilirea câştigătorilor urma să fierealizată prin procedura de selecţie comparativă.

Caietul de sarcini fusese achiziţionat de companiile localeRCS&RDS, Radiocom, Media Sat şi Romtelecom şi firmele străineTDF (Franţa), ORS (Austria) şi General Satellite (Rusia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO