Business Hi-Tech

În ce reţele de telefonie mobilă au „fugit“ românii în luna ianuarie. Numărul „migratorilor“ a crescut cu 17%

În ce reţele de telefonie mobilă au „fugit“...

Autor: Adrian Seceleanu

08.02.2017, 00:05 1913
Compania de cablu RCS&RDS şi Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, sunt singurii operatori de comunicaţii care au înregistrat în luna ianuarie a acestui an un număr mai mare de clienţi atraşi din alte reţele prin portare (procedura prin care un client îşi schimbă operatorul păstrându-şi numărul de telefon) faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, arată datele publicate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
 
Liderul din punct de vedere al clienţilor atraşi din alte reţele este RCS&RDS, cu peste 50.000 de utilizatori care au ales o ofertă Digi Mobil în detrimentul Orange, Vodafone şi Telekom. Aceasta este cea mai bună performanţă a RCS&RDS din punctul de vedere al portărilor înregistrată în luna ianuarie din 2012 încoace, un asemenea număr de clienţi fiind de regulă înregistrat în decembrie - o lună de vârf în vânzarea de servicii de comunicaţii mobile. Numărul de clienţi atraşi prin portare de RCS&RDS a fost mai mare cu 38% faţă de anul anterior, arată datele ANCOM.
 
Creşterea raportată de RCS este importantă în condiţiile în care luna decembrie 2016 pusese capăt şirului neîntrerupt de creşteri ale numărului de portări în reţeaua companiei de cablu RCS&RDS, demarat odată cu relansarea ofertei comerciale şi extinderea acoperirii reţelei din primăvara anului 2014. RCS&RDS a înregistrat în ultima lună a anului trecut o scădere cu 2% (1.016 clienţi) în raport cu luna decembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO