Business Hi-Tech

Marian Ion, ING Hubs România: Ne-am diversificat portofoliul de servicii şi am adăugat alte trei arii de activitate, însă zona tech rămâne cea principală. Mizăm pe afaceri de peste 100 de milioane de euro în 2022

Marian Ion, CEO al ING Hubs România: Am investit circa 10 mil. euro în amenajarea noului sediu după cerinţele noastre. Am implementat un mod de lucru hibrid, iar acum avem un proiect- pilot pentru patru zile de muncă pe săptămână.

Marian Ion, CEO al ING Hubs România: Am investit circa 10 mil. euro în amenajarea noului sediu după cerinţele noastre. Am implementat un mod de lucru hibrid, iar acum avem un proiect- pilot pentru patru zile de muncă pe săptămână.

Autor: Ioana Nita

08.06.2022, 12:00 760

Compania a ajuns la 1.400 de angajaţi la finalul lunii mai, iar până la sfârşitul lui 2022 echipa ING Hubs România se va mări la 1.500 de persoane.

ING Tech România, hub-ul de dezvoltare software al grupului financiar-bancar ING, şi-a schimbat recent denumirea, devenind ING Hubs România, în condiţiile în care compania a adăugat în portofoliul său trei arii noi de activitate care completează zona tech – audit tech, NFR (servicii de compliance – verificare de clientelă, tranzacţii etc.) şi operaţiuni de retail. Zona tech va rămâne însă în continuare activitatea principală a hub-ului, echipa ING Hubs România oferind în total servicii pentru 24 de unităţi ale ING din mai multe ţări. În noua formulă extinsă, compania şi-a bugetat pentru anul curent o creştere a businesuului de circa 20-30%, urmând să depăşească astfel pragul de 100 mil. euro cifră de afaceri.

„Până acum am funcţionat sub brandul ING Tech, care activa prin entitatea juridică ING Business Shared Services în patru locuri: Bucureşti, Katowice, Manilla şi Bratislava. Începând de anul trecut am început să diversificăm portofoliul, să nu mai avem doar divizia de tech, deşi tech-ul rămâne predominant pentru că din cei 1.400 de angajaţi, 1.100 lucrează în zona tech. Am început însă să diversificăm portofoliul cu zona de NFR, zona de audit tech şi zona de operaţiuni de retail care este la început acum. Aceste noi servicii, inclusiv cele tech pot fi oferite în combinaţie cu celelalte entităţi ale ING Hubs din Polonia, Slovacia sau Filipine. Adică poţi să ai un proiect, de exemplu, în care jumătate se livrează din Bucureşti, iar cealaltă jumătate se livrează din Manilla. Şi atunci apare această idee că nu am o entitate geografică în Bucureşti, ci am un hub care poate să fie în două locaţii sau în trei. Ca atare, toate cele patru locaţii s-au redenumit în hub şi începem să livrăm din ce în ce mai mult servicii cross-border”, a explicat pentru ZF Marian Ion, CEO ING Hubs România. Compania şi-a extins domeniul de activitate pentru a include mai multe servicii şi competenţe, oferind 150 de servicii în dezvoltare software, managementul datelor, risc şi conformitate nefinanciară, audit şi operaţiuni de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO