Business Hi-Tech

Ministerul Comunicaţiilor păstrează tăcerea în legătură cu CA-ul Telekom şi planul de business al grupului

Ministerul Comunicaţiilor păstrează tăcerea în...

Autor: Adrian Seceleanu

20.02.2017, 00:05 1196
Reprezentanţii grupurilor OTE (Grecia), Deutsche Telekom (Germania) şi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) au discutat vineri, la Bucureşti, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, planul de business şi bugetul grupului de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România pentru perioada 2017-2021, au declarat pentru ZF surse din piaţă familiare cu situaţie.
 
Cei patru reprezentanţi ai noului şef al MCSI Augustin Jianu, aflaţi vineri la prima lor participare la o şedinţă de CA a grupului Telekom România, ar fi votat o parte dintre punctele de pe agendă, însă nu este clar dacă au aprobat în totalitate strategia prezentată de CEO-ul Miroslav Majoros, potrivit datelor ZF. Bugetul şi planul de business pentru perioada 2017-2021, document pe care acţionarii Telekom ar fi trebuit să îl discute încă de anul trecut, ar trebui să clarifice obiectivele comerciale cheie ale grupului, dar şi aspecte precum finalizarea integrării juridice a fostelor companii Cosmote şi Romtelecom, proces care are un impact asupra modalităţii prin care cei doi operatori acţionează pe piaţă. Fostele com­panii Cosmote şi Romtelecom, un business de peste un miliard de euro pe an, au trecut în anul 2014 la brandul Telekom şi au dema­rat o integrare a operaţiunilor pe baza unui acord realizat în 2013 între fostul CEO Nikolai Beckers şi fostul ministru al comu­nicaţiilor Dan Nica (PSD). Cele două com­panii nu sunt integrate juridic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO