Business Hi-Tech

Olandezii de la Ortec deschid birou in Capitala

08.04.2008, 17:27 160

Compania olandeza Ortec, furnizor de software si servicii de consultanta pentru planificare si optimizare, se va extinde pe piata locala, intentionand sa deschida luna aceasta o filiala in Bucuresti.
"Am ales Romania pentru ca aici se gaseste cea mai mare piata din regiune. In plus, ne situam si in apropierea portului maritim de la Marea Neagra", a declarat Herman Wierenga, directorul gneral al Ortec pentru Europa Centrala si de Est. El va lucra alaturi de Adi Karamehmedovic - director de marketing si vanzari.
Pe plan international, Ortec are peste 700 de angajati, iar cifra de afaceri a companiei a depasit 50 mil. euro anul trecut. Conform oficialilor Ortec, deschiderea reprezentantei din Bucuresti face parte din strategia de extindere a companiei. Anul trecut, Ortec a achizitionat producatorul francez de software Inovia, firma de consultanta elvetiana Brightrivers, precum si Team Support Systems, care dezvolta sisteme de analiza in domeniul sportului.
"Europa de Est este o piata cu o crestere enorma. Este esential pentru noi sa avem un birou aici pentru a servi clientii nostri si pentru a mentine pozitia noastra competitiva pe piata europeana", a declarat Michael van Duijn, directorul pentru strategii de business al companiei, adaugand: "Mai mult, Romania ofera si alte avantaje, cum ar fi o forta de munca bine pregatita".
Ortec a stabilit de mai mult timp relatii de afaceri cu companii din Europa Centrala si de Est, au precizat oficialii companiei, adaugand ca o serie de clienti actuali care si-au extins activitatile in regiune (precum firma olandeza de transporturi si logistica Versteijnen sau lantul de retail britanic Spar) pot acum apela la filiala locala Ortec pentru solutii de planificare sau pentru suport tehnic. "De asemenea, castigam din ce in ce mai multi clienti care sunt localizati in Europa Centrala si de Est, cum ar fi producatorul de conducte Boltjes si compania de petrol Ina", a adaugat Van Duijn.
Ortec anticipeaza multe oportunitati pe piata, in mod special pentru transport si logistica. "Avem un numar imens de contacte in regiune si ne asteptam sa fim capabili de a ne extinde baza de clienti", a spus Karamehmedovic. Oficialii companiei au precizat pentru ZF ca se asteapta la afaceri de 500.000 de euro pe piata locala anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO