Business Hi-Tech

Opt start-up-uri româneşti au intrat în programul de accelerare Advancing AI #3, organizat de Techcelerator şi Google pentru antreprenorii din Europa de Sud-Est

Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator şi partener GapMinder.

Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator şi partener GapMinder.

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.02.2023, 13:11 47

Techcelerator şi Google for Startups au selectat 15 start-upuri pentru a intra în programul de accelerare Advancing AI #3 dedicat start-upurilor din regiune care creează produse în faza de MVP şi Investment Readiness bazate pe soluţii AI (Artificial Intelligence), arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii. În total, au fost 114 aplicaţii din 36 de ţări. De asemenea, opt dintre start-up-urile selectate sunt din România, iar restul din Turcia, Polonia, Ucraina, Bulgaria, Serbia şi Georgia.

„În cadrul Techcelerator am iniţiat încă din 2020 în parteneriat cu Google for Startups şi GapMinder VC programul Advancing AI, un accelerator care adresează specific start-up-urile cu soluţii de Artificial Intelligence/Machine Learning din România şi Europa de Sud-Est. În aceşti ani am reuşit constant să mărim calitatea aplicaţiilor şi mai ales a rundelor ridicate de companiile alumni. Acum anunţăm companiile selectate pentru a treia cohortă (...). Rundele de peste 20 de milioane de euro realizate în start-up-urile alumni pe AI/ML ne-au confirmat că acesta este doar începutul acestei afimări”, a spus Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator şi partener GapMinder.

Programul Advancing AI #3, care îşi propune să susţină eforturile de creştere ale companiilor şi stimulează dezvoltarea ecosistemului din regiune, va dura zece săptămâni şi se va încheia în  31 martie 2023. Echipele îşi vor prezenta produsele, progresul făcut în timpul programului şi planul de creştere în evenimentul bianual Investors Day care va avea loc în luna mai.

„Advancing AI #3 a vizat start-upuri cu o echipă consolidată, formată din specialişti cu abilităţi complementare, al căror produs se află în etapa de MVP (Minimum Viable Product) sau IR (Investment Readiness). Pentru a creşte pasul formării companiilor, începând cu această ediţie programul  include două cohorte (track-uri) paralele şi complementare - unul de ”MVP Acceleration”, dedicat companiilor early-stage cu un prototip în curs de validare, şi unul de ”Investment Readiness”, care vizează companii cu tracţiune şi strategie go-to-market, companii pregătite să ridice runde de tipul pre-seed/seed”, au mai transmis reprezentanţii Techcelerator şi Google for Startups.

Cele 15 start-up-uri care au intrat în ediţia Advancing AI de anul acesta sunt: Alter Medico, PanSafeKids, TaoTechnology, EDNEOS, Chargers On Wheels, TeachableHub, YellowPad, ZayaAI, Costifier, Agora Robotics, Eyelet.io, UltronAR, BabyFM, Hound Bytes şi Revisior.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO