Business Hi-Tech

PC-uri pentru ClickNet de la Flamingo si Fujitsu

15.04.2008, 20:24 42

Companiile Flamingo si Fujitsu Siemens Computers au castigat licitatiile pentru a furniza Romtelecom calculatoare desktop si portabile, care vor fi vandute de operator in cadrul unei campanii promotionale pentru serviciul sau de acces la internet, ClickNet.
Dupa ce a vandut intr-o campanie lansata anul trecut 25.000 de pachete care combina servicii de acces la internet cu PC-uri, Romtelecom a lansat o noua oferta prin care intentioneaza sa comercializeze serviciul ClickNet alaturi de PC-uri desktop Flamingo sau laptopuri Fujitsu Siemens.
Romtelecom promoveaza prin aceasta campanie, care se desfasoara in perioada 14 aprilie - 31 mai, cele mai scumpe abonamente din portofoliu, respectiv serviciul ClickNet de 6 sau 8 Mbps. Oferta este disponibila pentru clientii care se aboneaza pe o perioada de trei ani. Tariful lunar platit timp de trei ani variaza intre 20 si 39 de euro, in functie de abonament si echipamentul ales.
Clientii care aleg aceasta oferta (ClickNet plus PC) platesc cu 20% mai putin pentru serviciile de acces la internet fata de tariful de lista afisat de Romtelecom.
Pe de alta parte, clientii care semneaza un contract doar pentru serviciul de acces la internet platesc un tarif mai mic cu 50% fata de cel de lista afisat de Romtelecom. Oficialii Romtelecom afirma ca reducerea aplicata tarifelor de lista in cazul campaniei ClickNet este mai mica (de 20%) pentru a sustine o parte din costurile asumate de operator pentru finantarea achizitiei PC-urilor.
Romtelecom se asteapta sa vanda si de aceasta data circa 25.000 de PC-uri si linii de acces la internet.
Echipamentele din pachetul cu Internet broadband sunt: desktop Flamingo cu procesor Intel Celeron 1,6 Ghz, 512 MB DDR2 SDRAM si 80GB HDD SATA, iar laptopul este Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535. Operatorii de telefonie mobila Orange si Vodafone vand de asemenea pachete care includ solutii de acces mobil la internet si PC-uri.
Confruntata cu un declin al veniturilor si al numarului de utilizatori pe telefonia fixa, Romtelecom are ca obiectiv in acest an dublarea numarului de clienti pe internet si televiziune prin satelit la aproximativ 700.000 pe fiecare linie de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO