Business Hi-Tech

Platforma Coinzone, în care a investit fondatorul Gecad, se extinde în Europa

Platforma Coinzone, în care a investit fondatorul Gecad,...

Autor: Ioana Nita

08.12.2014, 00:00 1097

Start-up-ul Coinzone, în care a investit antreprenorul român Radu Georgescu, le pune acum la dispoziţie comercianţilor din Europa platforma sa de tranzacţionare pentru moneda virtuală Bitcoin.

Astfel, sistemul de plată, accesibil online şi ca aplicaţie pentru dispozitivele mobile, poate fi integrat şi de către companiile locale care vor să atragă utilizatorii monedei virtuale Bitcoin.

„România arată că este o ţară deschisă tehnologiilor noi, oferind deja o reţea importantă de magazine ce acceptă plată cu Bitcoin, cât şi ATM-uri de unde acestea pot fi achiziţionate. (…) Coinzone oferă o soluţie sigură pentru afacerile locale ce acceptă Bitcoin şi care primesc transferuri electronice locale în contul lor. De asemenea, există din ce în ce mai mulţi români care deţin Bitcoin sau care plătesc folosind moneda virtuală, companiile având astfel oportunitatea de a îşi mări numărul de clienţi”, a declarat Manuel Heilmann, CEO-ul companiei Coinzone.

Soluţia de plată este disponibilă în 11 limbi şi se integrează cu o serie de platforme de comerţ electronic, fiind compatibilă şi cu sistemele de operare pentru dispozitivele mobile – Google Android şi Apple iOS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO