Business Hi-Tech

Prima adunare a creditorilor Asesoft International va avea loc pe 11 ianuarie 2016

Prima adunare a creditorilor Asesoft International va...

Autor: Adrian Seceleanu

09.11.2015, 00:00 397

Prima adunare a creditorilor Asesoft International, integrator IT cunoscut în special pentru afacerile cu statul, care a intrat în insolvenţă în data de 3 noiembrie după o decizie a Tribunalului Prahova, va avea loc în data de 11 ianuarie 2016, a anunţat administratorul judiciar Casa de insolvenţă Ionescu şi Sava SPRL.

Asesoft a intrat în insolvenţă după ce nu şi-ar fi onorat obligaţiile către Transas Marine International, o  companie suedeză specializată în livrarea de echipamente, software, soluţii şi servicii integrate pentru industria maritimă. Transas este reprezentată de casa de avocatură Muşat & Asociaţii, care a început cu un an şi jumătate în urmă demersurile pentru a obţine intrarea în insolvenţă a Asesoft.

„Una dintre provocările dosarului a fost să demonstrăm că Asesoft se afla în stare de insolvenţă, Transas plătind inclusiv o cauţiune semnificativă“, a declarat Mihai Popa, partener în cadrul Muşat & Asociaţii. Asesoft International a înregistrat anul trecut afaceri de 113,8 mil. lei, o pierdere netă de 2,1 mil. lei şi avea datorii totale de 145 mil. lei. Acţionarul majoritar al firmei este Minasee  Holdings  Ltd. din Cipru. 

Notă: Iniţial, în cadrul ştirii data primei adunări a creditorilor a fost menţionată în mod eronat ca fiind 11 noiembrie 2015. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO