Business Hi-Tech

Proiect: retea romaneasca de Internet wireles Made in USA

13.08.2003, 00:00 16

Compania americana Las American Broadband a semnat o intelegere cu operatorul Dick Clarck International Cable Ventures Ltd pentru lansarea in Romania a unei retele DigitalBuzz, capabila sa ofere transmisie de date de mare viteza, fara fir (wireless), si sa acopere intreg teritoriul national.Informatia a fost transmisa ieri  de PRNewswire si de Bloomberg.
Serviciul de transmisie de date si Internet de mare viteza va fi destinat clientilor de tip business, hotelurilor, comunitatilor de afaceri si va putea asigura functionarea  electronic banking sau a retelelor de bancomate, in Romania si Statele Unite.
Acest lucru va fi posibil pentru ca Infrastructura pe care cele doua companii americane vor sa o puna la punct va utiliza si sateliti care vor fi conectati la retelele magistrale din Romania si Statele Unite.
Las American Broadband a anuntat totodata ca a renuntat la planurile sale de a crea o retea DigitalBuzz in Baja, California, pentru a se concentra pe crearea de infrastructura fara fir pentru Internetul de mare viteza in estul european.
Cele doua companii lucreaza impreuna de cativa ani in industria comunicatiilor din Mexic. Impreuna cu omuld e afaceri mexican Carlos Bustamente, cei doi operatori au construit reteaua de fibra optica Cabel California, care functioneaza in Tihuana.
Clark International Cable Ventures este condusa de vedeta de televiziune Dick Clark, iar presedintele Las American Broadband este Richard Lubi, unul dintre pionierii comunicatiilor prin cablu si wireless. Surse din industria de comunicatii  spun nu ca pana acum cei doi operatori nu au inaintat, in nume propriu, o notificare pentru intrarea pe piata romaneasca, dar ca nu este exclus sa fi facut un astfel de demers prin intermediul unei alte companii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO