Business Hi-Tech

Rack-Soft ataca piata locala de telefonie prin Internet

05.05.2006, 00:00 46

Compania romaneasca Rack-Soft, care are drept partener si printre actionari o firma americana, a lansat sub brandul international 4PSA o platforma software destinata administrarii serviciilor de telefonie prin Internet (VoIP), urmarind sa castige clienti din randul furnizorilor medii si mici de servicii Internet.

Aplicatia 4PSA VoipNow, care poate fi testata gratuit timp de o luna, este prima de acest tip din lume si este structurata pe patru niveluri de administrare: pentru furnizor, pentru reseller, pentru client si pentru utilizatorii posturilor telefonice.

Compania isi bazeaza planul de afaceri pe dublarea cheltuielilor VoIP inregistrata anul trecut in Europa Centrala si de Est, dar si pe estimarea IDC care prevede o crestere cu 80% a acestora in acest an, a spus pentru ZF Bogdan Carstoiu, arhitectul solutiei. In ce priveste Romania, traficul VoIP a fost anul trecut de 104,81 mil. minute, care au generat cheltuieli de 2,83 mil. $.

Bogdan Carstoiu estimeaza ca aceste afaceri vor creste ca valoare, odata cu cresterea numarului de conexiuni rapide la Internet din Romania. Rack-Soft are cateva zeci de angajati si dezvolta in Romania circa 40% din produsele 4PSA si a avut anul trecut o cifra de afaceri de 300.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO