Business Hi-Tech

Rezultatele Google au dezamăgit investitorii, după o creştere surprinzătoare cu 54% a cheltuielilor

Rezultatele Google au dezamăgit investitorii, după o creştere surprinzătoare cu 54% a cheltuielilor

Autor: Popescu Vlad

15.04.2011, 10:33 70

Profitul net al Google a crescut cu 17% în primul trimestru faţăde aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,3 miliarde de dolari,plasându-se însă sub estimările analiştilor, după ce cheltuielilecompaniei au urcat puternic, cu 54%, în urma unei campanii deangajări fără precedent, transmite Reuters.

Creşterea cheltuielilor a uimit investitorii, deja îngrijoraţică noul director general, Larry Page, ar putea pierde din vedereprofitabilitatea pentru a se concentra pe creştereaveniturilor.

Acţiunile Google au pierdut peste 5% în prelungirea şedinţeibursiere de joi de la New York, deşi venitul net al companiei aurcat cu 29%, la 6,54 miliarde de dolari, peste aşteptărilepieţei.

Analiştii anticipează că Larry Page va continua să investeascăîn produse noi, care să deschidă o ofensivă agresivă în sectoareprecum reţelele sociale şi gadget-urile mobile.

Managementul Google a arătat joi că avansul puternic alcheltuielilor face parte din strategia companiei de a urmărioportunităţi de afaceri de miliarde de dolari.

Cheltuielile operaţionale ale companiei au urcat cu 54% înprimul trimestru, la 2,84 miliarde de dolari. Google a angajatpeste 2.000 de persoane în primul trimestru şi a acordat, de laînceputul acestui an, o mărire de salariu de 10% întreguluipersonal. Planul de angajări pentru acest an depăşeşte 6.000 deposturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO