Business Hi-Tech

T-Mobile: Operatorii mici de telefonie nu vor rezista

10.10.2006, 19:04 16

Operatorii mici de telefonie mobila din Europa au sanse reduse de supravietuire pe pietele unde exista deja mai mult de patru companii care ofera servicii similare, a declarat Rene Obermann, directorul general al T-Mobile AG, scrie Bloomberg.
"Este greu de explicat de ce este nevoie de cinci retele de telefonie mobila diferite. Pe termen lung, nu cred ca aceasta este o structura viabila, atat din punct de vedere economic, cat si al respectarii normelor de protectie a mediului", a spus Obermann.
In Germania si Marea Britanie numarul operatorilor de telefonie mobila ajunge la sase, incluzand si reselerii de servicii telecom. T-Mobile, parte a Deutsche Telekom, are peste 70 de milioane de clienti in Europa. T-Mobile nu a urmat o strategie de achizitii in afara Germaniei, iar singurele discutii pe care le-a purtat alaturi de olandezii de la KPN Mobile pentru achizitia in comun a britanicilor de la O2 au fost abandonate.
In Germania, T-Mobile este lider de piata, urmat la mica distanta de Vodafone. Restul pietei este controlat de operatorii E-Plus si O2. "Consolidarea acestei pietei este absolut necesara, altfel, consecinta inevitabila va fi o perspectiva ingrijoratoare a nivelului veniturilor", a spus Obermann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO