Business Hi-Tech

Telecom Italia amână spargerea în două a companiei

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

16.07.2013, 20:45 234

Telecom Italia, cel mai mare operator de telecom italian, cere modificarea reglementărilor înainte de demararea planului său de a înfiinţa o nouă companie pentru gestionarea reţelei fixe de telecomunicaţii după ce autoritatea locală de reglementare în domeniu a redus tarifele pe care rivalii săi le plătesc pentru accesul la reţeaua de telecom, scrie agenţia Thomson Reuters. 

„Consiliul companiei consideră că incertitudinile privind deciziile luate de AGCOM ar putea afecta separarea activelor Telecom Italia“, se arată în declaraţia operatorului italian. Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Italia AGCOM a propus săptămâna trecută reducerea tarifelor cu 6,5% (la 8,68 euro) pentru accesul la reţeaua de telefonie fixă a Telecom Italia, măsura făcând parte dintr-un proiect mai amplu de revizuiri pentru următorii trei ani. Aceasta afectează cel mai mare operator de telecom din Italia, însă este în avantajul rivalilor, precum Vodafone, care nu deţin reţele fixe de telecomunicaţii şi care le închiriază de la Telecom Italia. 

Consiliul de administraţie al Telecom Italia a decis în luna mai înfiinţarea unei companii separate care să gestioneze reţelele fixe de telecomunicaţii, o măsură prin care operatorul şi-ar putea reduce datoria de 28 mld. euro. Însă, scăderea tarifelor de către AGCOM afectează planul Telecom Italia şi ar reduce veniturile anuale ale operatorului cu 110 mil. euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO