Business Hi-Tech

Un vicepreşedinte al IBM, în cărţi pentru şefia Hewlett-Packard

Un vicepreşedinte al IBM, în cărţi pentru şefia Hewlett-Packard
19.08.2010, 23:40 27

Hewlett-Packard (HP), cea mai mare companie de IT din lume, aangajat firma de recrutare Spencer Stuart pentru a găsi un nou CEOîn locul lui Mark Hurd, care şi-a dat demisia în această lună înurma unui scandal din cauza unor acuzaţii de hărţuire sexuală şicheltuieli abuzive pentru o fostă consultantă de marketing,relatează Reuters.

Compania va căuta un nou şef atât în rândul angajaţilor HP, câtşi în exterior.

James Citrin, managing director al Spencer Stuart, şi ThomasNeff, directorul companiei, vor conduce campania de recrutare.Analiştii speculează mai multe nume pentru poziţia de CEO, printreacestea cel al lui Todd Bradley, directorul diviziei de PC-uri aHP, Steve Mills, prim-vicepreşedinte al IBM, cel mai mare furnizorde soluţii IT din lume, sau Stephen Elop, preşedintele diviziei debusiness a gigantului software Microsoft.

Cei care se ocupă de recrutare vor avea o întâlnire înseptembrie, unii analişti susţinând că până atunci va fi găsit unnou CEO. În 2005, Mark Hurd (53 de ani) a fost recrutat de la NCR,furnizor de soluţii IT pentru sectorul financiar şi retail, în maipuţin de două luni, în condiţiile în care o campanie de recrutarepentru o companie mare durează aproape patru luni, scrie Reuters.Potrivit unei surse din cadrul HP, acum cinci ani pe listă au fostşase nume, şi o asemenea campanie poate costa până la un milion dedolari.

Imediat după demisia lui Hurd, capitalizarea de piaţă a HP ascăzut sub 100 de miliarde de dolari. Conducerea companiei a fostpreluată interimar de directorul financiar Cathie Lesjak. Hurdşi-ar putea găsi loc de muncă în cadrul unui fond de private equitymai degrabă decât în cadrul unei companii listate la bursă,potrivit analiştilor şi head-hunterilor de executivi citaţi depresa internaţională. El va părăsi HP după cinci ani în carecompania a dominat piaţa globală a producătorilor de PC-uri. Subconducerea lui Hurd, HP a investit peste 20 de miliarde de dolariîn achiziţii, în domenii precum servicii IT, echipamente de reţeaşi smartphone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO