Business Hi-Tech

VIDEO. eMAG mizează pe vânzări de 639 mil. lei de Black Friday 2022, pe 11 noiembrie, faţă de 609 mil. lei în 2021: Cele mai aşteptate oferte nu sunt PC-urile sau smartphone-urile, ci electrocasnicele mici

Autor: Adrian Seceleanu

08.11.2022, 00:07 1270

♦ Diversificarea ofertei eMAG, respectiv migrarea spre un profil de retailer online generalist, ajută compania să suporte mai bine scăderile înregistrate de vânzările din mai multe categorii de produse, cum ar fi laptopurile, spre exemplu.

eMAG, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de retail online şi unul dintre cei mai mari jucători din regiune, estimează în acest an vânzări de 639 mil. lei într-o singură zi, în cadrul evenimentului de shopping Black Friday, în creştere faţă de anul precedent, în ciuda provocărilor din mediul economic - precum creşterea dobânzilor sau a facturilor la energie.

Consumatorii reacţionează atunci când aud de reduceri de preţuri, de campanii promoţionale, şi atunci sunt gata să facă achiziţii, în ciuda contextului cu multe incertitudini, a explicat Tudor Manea, CEO al eMAG. „Având în vedere inflaţia şi presiunea pusă pe bugetele familiilor, oamenii s-au orientat tot mai mult către promoţii. Asta face ca Black Friday să beneficieze de un interes în creştere. Noi venim cu peste 1,5 milioane de oferte din toate categoriile“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO