Business Hi-Tech

Vodafone despre decizia Curţii de Apel Bucureşti: Este dificil de înţeles cum au fost date sentinţe diferite în acelaşi dosar

Vodafone despre decizia Curţii de Apel Bucureşti: Este...

Autor: Adrian Seceleanu

12.06.2013, 12:45 677

Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a luat act “cu surprindere” de decizia Curţii de Apel Bucureşti de a respinge acţiunea companiei prin care solicita anularea unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenţei în anul 2011, în condiţiile în care tot ieri, aceeaşi instanţă, a emis o sentinţă prin care a fost anulată o amendă aplicată companiei Orange în acelaşi dosar de abuz de poziţie dominantă, au declarat pentru ZF oficialii companiei de comunicaţii.

“Cu neplăcută surprindere am luat act de sentinţe pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în litigiul generat de plângerea Netmaster, care a vizat trei operatori - Romtelecom, Orange şi Vodafone. Este dificil de înţeles hotărârea judecătorească, mai exact respingerea cererii de anulare a deciziei de sancţionare pentru Vodafone, în contextul în care pentru ceilalţi doi operatori s-a decis că fapta nu există - în cazul Romtelecom, chiar de către Consiliul Concurenţei. Cu atât mai puţin putem înţelege cum aceeaşi instanţă a dat în cursul zilei de ieri decizii diferite pentru Orange şi Vodafone, în dosarul Netmaster. Suntem însă încrezători că instanţă supremă va înlătura acest paradox, restaurând astfel un climat firesc de aplicare unitară a  legii”, au declarat oficialii Vodafone România.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri, ca fiind “neîntemeiată”, o acţiune deschisă de Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, împotriva Consiliului Concurenţei, pentru a anula amenda de 28,5 mil. euro aplicată de autoritate companiei în anul 2011, într-un dosar în care operatorul era acuzat de abuz de poziţie dominantă, potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată.

“Soluţia pe scurt: Respinge acţiunea precizată ca neîntemeiată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 11.06.2013”, arată datele de portalul instanţelor de judecată.

Ieri, aceeaşi instanţă a admis, pe de altă parte, o acţiune a Orange România, care a fost amendată cu 35 mil. euro în acelaşi dosar cu Vodafone, pentru aceeaşi acuzaţie, de abuz de poziţie dominantă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO