Business Internaţional

Alrosa vrea sa intre pe piata gazelor naturale

03.12.2004, 00:00 14



Compania miniera producatoare de diamante Alrosa a anuntat recent ca urmareste sa se extinda in domeniul gazelor naturale si in alte domenii, pentru a atrage investitii straine, scrie Financial Times.



Grupul rus Alrosa este al doilea producator mondial de diamante dupa De Beers, cu 20%, generand productia mondiala. Compania este detinuta de un grup alcatuit din guvernul federal rus, angajati si guvernul local rus. Alrosa se extinde in nord-vestul Rusiei, avand operatiuni si in Angola, insa unele dintre proiecte au fost intrerupte din lipsa de fonduri.



Vladimir Nekhaev, seful operatiunilor de minerit la suprafata la Alrosa, a anuntat intr-o conferinta a companiilor de minerit care a avut loc recent la Londra, ca grupul doreste sa se extinda dincolo de producerea de diamante, in alte domenii ale industriei resurselor naturale, inclusiv in producerea de gaze naturale. "Aceasta ne va permite sa reducem riscul unei afaceri axate pe un singur produs", a declarat Nekhaev.



Alrosa a incercat deja sa intre pe piata aurului prin intermediul Celtic Resources, un grup britanic care are operatiuni in Rusia. Alrosa intentioneaza sa preia un pachet de actiuni la Celtic, desi semnarea contractului este amanata de cateva luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO