Business Internaţional

Analiştii BlackRock se despart de modelul 60/40 şi acum preferă acţiunile în diferite sectoare precum cel medical şi energie. „Credem într-o nouă abordare a construirii portofoliilor”

Analiştii BlackRock se despart de modelul 60/40 şi acum...

Autor: Valeriu Dănilă

18.04.2023, 15:07 3089

Analiştii BlackRock renunţă la structura 60/40 în favoarea investiţiilor în acţiuni, titrează Bloomberg.

Strategii de la BlackRock Investment Institute, filiala de cercetare a celui mai mare manager de active din lume, recomandă „despărţirea de modelul tradiţional de alocare al activelor”.

„Aceste ipoteze vechi nu mai reflectă noul regim în care ne aflăm, unul în care băncile centrale majore majorează ratele dobânzilor pentru a încerca să reducă inflaţia”, au spus aceştia.

Strategii recomandă să se analizeze anumite sectoare, cum ar fi energia sau asistenţa medicală, şi să selecteze companii cu fluxuri de numerar robuste şi lanţuri de aprovizionare rezistente, care pot îndura o recesiune.

„Credem într-o nouă abordare a construirii portofoliilor”, în care „viziunile strategice trebuie să fie mai granulare pentru a ajuta la construirea de portofolii mai rezistente în noul regim”, au spus aceştia.

Investitorii ar trebui să regândească alocările cu venit fix, având în vedere că randamentele lor sunt din ce în ce mai legate de performanţa acţiunilor şi nu mai oferă siguranţa de până acum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO