Business Internaţional

Bursa din Statele Unite a deschis astăzi în creştere. Apple, cea mai valoroasă companie din lume, a revenit pe creştere cu 4,95 %. Indicele de referinţă S&P a crescut şi el cu 2,3%

Bursa din Statele Unite a deschis astăzi în creştere....
25.08.2015, 17:22 653

Bursa din Statele Unite a deschis în creştere, după scăderea puternică de ieri, când indicele Nasdaq a scăzut cu peste 5%. Toate acestea datorându-se bursei din China, care  a declanşat  vânzări masive pe marile pieţe de capital ale lumii.

În prima jumătate de oră de la deschiderea bursei, indicele S&P 500 este pe plus cu 2%, Dow Jones industrial cu 1,8%, iar Nasdaq compozit cu 2,6%, potrivit portalului MarketWatch.

Bursa din Shanghai a,rămas tot pe minus, dar declinul de ieri s-a mai atenuat, astăzi înregistrând o scădere de doar 7,6%, influenţând negativ şi restul burselor şi pieţelor valutare asiatice, pe fondul temerilor investitorilor legate de impactul încetinirii creşterii celei de-a doua mari economii a lumii. Declinul pieţelor asiatice de capital a urmat scăderilor accentuate consemnate vineri de acţiunile din SUA şi Europa.

Pentru a creşte competivitatea exporturilor, autorităţile chineze au decis în urmă cu două săptămâni să devalorizeze yuanul, luând prin surprindere pieţele. Investitorii vor urmări următoarea mişcare a autorităţilor de la Beijing, după ce Wall Street Journal a relatat că banca centrală se pregăteşte să inunde sistemul bancar cu lichidităţi, pentru a stimula creditarea.

Bursa de la Bucureşti a deschis azi tot pe minus, cu 1,7%, după ce ieri a scăzut cu 6,3%, în contextul unei corecţii puternice a pieţelor europene, determinate de aşteptările investitorilor privind o încetinire a economiei Chinei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO