Business Internaţional

Cel mai bogat chinez vrea să cumpere compania care a produs Godzilla şi Interstellar

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: CătăIina Apostoiu

06.01.2016, 00:00 527

Dalian Wanda, grup cu activităţi în sectorul proprietăţilor imobiliare şi al media controlat de cel mai bogat om al Chinei, Wang Jianlin, poartă discuţii pentru achiziţionarea companiei hollywoodiene Legendary Entertainment, producătorul unor filme precum Godzilla, Interstellar şi Jurassic World, scrie Financial Times.

O posibilă tranzacţie între Wanda şi Legendary Entertainment, lansată de Thomas Tull, ar întări legăturile dintre Hollywood şi piaţa de filme cu cel mai alert ritm de creştere din lume. Wanda, care a cumpărat lanţul de cinematografe AMC Entertainment în 2012, negociază achiziţionarea unui pachet majoritar în Legendary.

Tranzacţia ar putea fi anunţată chiar săptămâna viitoare şi plasează valoarea Legendary la 3-4 miliarde de dolari. Piaţa de cinematografe a Chinei se dezvoltă rapid. Box office-ul total al ţării a înregistrat o creştere de 49% anul trecut, generând venituri în valoare de 6,77 miliarde de dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24