Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn ar fi invitat în apartament 2 angajate ale hotelului, care l-ar fi refuzat

Dominique Strauss-Kahn ar fi invitat în apartament două angajate ale hotelului, care l-ar fi refuzat

Autor: Mediafax

23.05.2011, 14:57 1656

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a căutatcompania a două angajate ale hotelului Sofitel din Manhattan, cu ozi înainte de presupusa tentativă de viol asupra unei cameriste,potrivit unei surse din poliţie apropiată anchetei, relateazăCNN.

În timp ce o recepţioneră îl conducea pe Strauss-Kahn laapartament, după înregistrarea la hotel, acesta i-a cerut să rămână"pentru nişte şampanie", potrivit sursei, dar recepţionera le-aspus investigatorilor că l-a refuzat.

Ulterior, potrivit aceleiaşi surse, Strauss-Kahn a sunat-o, dinapartamentul său, pe o altă recepţioneră, pentru a o întreba dacăvrea să i se alăture, pentru a bea ceva împreună, după program. Caşi prima recepţioneră, aceasta a refuzat invitaţia directoruluiFMI. "L-a descris ca pe un flirt", a declarat sursa citată.

Detalii suplimentare încep să apară, din interviurile poliţieicu personalul hotelului, despre contactele pe care le-ar fi pututavea angajaţii hotelului cu clientul, înainte de presupusaagresiune sexuală.

Între timp, o altă sursă din poliţie a oferit mai multe detaliidespre momentul în care poliţia a pătruns în avionul Air France cudestinaţia Paris, pe Aeroportul J. F. Kennedy, pentru reţinereaacestuia. Această sursă a declarat că Strauss-Kahn i-a întrebat pepoliţişti ce s-a întâmplat. O altă sursă a declarat că acesta arămas tăcut când a fost transferat unor detectivi din New York şicând a fost interogat de investigatori din cadrul unei unităţispeciale, Special Victims Unit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO