Business Internaţional

Egiptenii îşi vor revoluţia înapoi. Mii de protestatari s-au adunat pentru a cere predarea puterii de către armată în mâinile civililor

Egiptenii îşi vor revoluţia înapoi. Mii de protestatari s-au adunat pentru a cere predarea puterii de către armată în mâinile civililor

Autor: Adrian Voicu

09.04.2011, 18:18 23

Mii de protestatari s-au unit împotriva armatei, sâmbătă, cerândca consiliul militar care conduce Egiptul să predea putereacivililor şi ca fostul preşedinte Hosni Mubarak să fie judecat,informează Reuters.

Armata, care conduce Egiptul de la plecarea lui Mubarak de laconducere, în 11 februarie, a devenit ţinta criticilor tot maiputernice din partea protestatarilor care consideră că generaliis-au unit cu fosta reţea de conducere a lui Mubarak.

"Consiliul militar face parte din regimul corupt. Este formatdin şefi ai armatei care a beneficiat de pe urma lui Mubarak şi depe urma jefuirii timp de 30 de ani a poporului egiptean", adeclarat Abdullah Ahmed, un protestatar din Cairo.

Armata respinde astfel de acuzaţii declarând co se protejează deorice încercare de interferenţă venită din partea foştiloroficiali.

Nemulţumirea protestatarilor vine şi după ce sâmbătă armataegipteană a încercat să elibereze piaţa Tahrir de protestatari,între orele 2 şi 5 dimineaţa. Trupele şi poliţia au folositbastoanele pentru izgonirea prostatarilor, dar au fost auzite şifocuri de armă.

Surse medicale declară că doi oameni au murit şi alţi 15 au fostrăniţi, deşi armata declară că a folosit doar arme cu gloanţeoarbe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO