Business Internaţional

Euro a atins cel mai ridicat nivel faţă de dolar după decembrie 2009

Euro a atins cel mai ridicat nivel faţă de dolar după decembrie 2009

Autor: Anca Dumitrescu

04.05.2011, 16:54 1041

Euro a atins miercuri cel mai ridicat nivel faţă de dolar dupădecembrie 2009, în urma speculaţiilor că preşedintele BănciiCentrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, va semnala noimajorări ale dobânzii cheie, după şedinţa de politică monetară dejoi, transmite Bloomberg.

Moneda unică europeană s-aapreciat faţă de majoritatea valutelor, în urma datelor privindaccelerarea creşterii în sectorul serviciilor şi cel al industrieiprelucrătoare din Europa.

"BCE şi-a arborat clar politicaantiinflaţionistă, în timp ce Rezerva Federală a Statelor Unitenici măcar nu este pe cale să facă acest lucru", a declarat StevenBarrow, analist la Standard Bank în Londra.

Barrow crede însă că apreciereaeuro nu va merge prea departe dacă politică BCE nu va fi atât defermă cât anticipează pieţele.

La ora 8:37 a.m., euro eratranzacţionat la New York în creştere cu 0,5%, la 1,49 dolari peunitate, comparativ cu 1,4825 la închiderea de marţi. În timpultranzacţiilor, euro a atins un vârf de 1,4915 dolari pe unitate,cel mai ridicat nivel după decembrie 2009.

Moneda americană s-a depreciatfaţă de majoritatea valutelor importante, după ce compania derecrutare ADP a anunţat crearea a 179.000 de slujbe de cătrecompaniile americane, în aprilie. Analiştii anticipau că în aprilieau fost înfiinţate 198.000 de slujbe în SUA.

Indicele dolarului, care măsoarăevoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valuteimportante, a scăzut cu 0,4%, la 72,848.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO