Business Internaţional

Europa preia suferinţa Greciei. Guvernele din zona euro vor suporta jumătate din ajutorul oferit Greciei

Europa preia suferinţa Greciei. Guvernele din zona euro vor suporta jumătate din ajutorul oferit Greciei

Autor: Adrian Voicu

19.06.2011, 22:37 1339

Guvernele europene ar putea suporta jumătate din pachetul deajutor financiar de 12 miliarde de euro ce va fi oferit Greciei, înîncercarea de a menţine ţara solvabilă, menţinând în acelaşi timppresiunile asupra guvernului pentru reducerea datoriilor care aubăgat zona în criză, informează Bloomberg.

Miniştrii de finanţe ai zonei euro ar putea autoriza un împrumutde doar 6 miliarde de euro pentru a ajuta Grecia să facă faţăplăţii obligaţiunilor a căror maturitate va fi în iulie, a declaratministrul de finanţe belgian Didier Reynders.

"Vom încerca pentru orice eventualitate să eliberăm fondurilenecesare pe termen scurt", a declarat Reynders reporterilor înaintede o întâlnire cu miniştrii de finanţe din zona euro.

Anunţul de ajutor vine într-un moment în care premierul grecGeorge Papandreou încearcă din răsputeri să obţină susţinereaparlamentului pentru noul guvern şi pentru reducerile de cheltuielişi creşterea taxelor ce vor avea loc în paralel cu vânzarea deactive deţinute de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO