Business Internaţional

Faţa schimbătoare a producţiei industriale mondiale

Faţa schimbătoare a producţiei industriale mondiale

Autor: Cătălina Butan

23.12.2012, 14:30 774

Producţia industrială mondială a contribuit la creşterea economică şi ridicarea standardelor de viaţă pentru aproape trei secole iar pentru unele ţări în curs de dezvoltare încă reprezintă o piatră de temelie pentru creşterea nivelului de trai.

Însă lucrurile s-au schimbat. Producţia industrială a crescut în perioada 2000-2007 cu 2,7% anual în economiile dezvoltate şi cu 7,4% anual în marile puteri economice mondiale.

Timp de trei decenii, începând cu 1970 liderii în producţia industrială au fost SUA, Germania şi Japonia. La finalului anului 2010, China a pătruns pe podium, pe poziţia a 2 a, surclasând Japonia şi Germania, după ce a înregistrat o evoluţie pozitivă în decursul a patru decenii.

Alte ţări care au avut evoluţii pozitive în sectorul industrial în ultimele patru decenii sunt India şi Rusia, în timp ce Germania, Canada, Marea Britanie au înregistrat scăderi ale producţiei industriale.

Top 15 ţări în producţia industrială.


Sursa tabel: IHS Global Insight, McKinsey Global Institute

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO