Business Internaţional

Grupul MOL vrea să construiască centrale electrice solare în trei dintre platformele sale industriale din Ungaria

Grupul MOL vrea să construiască centrale electrice...

Autor: Departamentul Economic

02.03.2018, 11:23 168

Grupul MOL intenţionează să construiască centrale electrice solare în trei dintre platformele sale industriale din Ungaria, cu o capacitate totală de 18.38 MWp (mega watt peak – unitete de măsură specifică centralelor solare), echivalentul nevoilor de consum a peste 9.000 de gospodării.

Proiectul va oferi o parte din necesarul energetic al operaţiunilor grupului. Compania estimează că electricitatea verde generată prin unităţile solare va reduce anual cu 9.000 de tone cantitatea de emisii de dioxid de carbon eliberată în atmosferă. Acest fapt va contribui la îndeplinirea ţintelor de sustenabilitate ale companiei de a reduce emisiile directe sau indirecte de gaze cu efect de seră, dar şi la creşterea veniturilor din surse alternative de energie.

Panourile solare vor fi construite până la finalul anului 2018. Centralele vor fi amplasate în apropierea a trei unităţi ale MOL: combinatul petrochimic din Tiszaújváros, rafinăria de pe Dunăre din Százhalombatta, precum şi pe platforma din Füzesgyarmat, urmând a fi racordate la reţelele interne de distribuţie de medie tensiune ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO