Business Internaţional

Herson respinge un posibil referendum de independenţă susţinut de Rusia

Herson respinge un posibil referendum de independenţă...

Autor: Dorin Oancea

13.03.2022, 07:06 77

Consiliul regional din oraşul ocupat Herson a votat pentru adoptarea unei rezoluţii prin care se afirmă că oraşul rămâne ucrainean, au declarat oficialii locali, conform BBC.

Votul are loc pe fondul acuzaţiilor oficialilor ucraineni potrivit cărora Rusia plănuieşte un referendum privind crearea unei "republici populare" separatiste.

Iuriy Sobolevskyi, şeful adjunct al consiliului, a declarat într-o postare pe Instagram că membrii organismului "au acceptat apelul conform căruia regiunea Herson este Ucraina" cu 44 de voturi.

El a scris că deputaţii nu ar putea "recunoaşte niciodată încercările de a crea o "republică populară" în regiunea Herson şi de a ocupa o parte din Ucraina".

"Regiunea Herson a fost, este şi va fi o parte integrantă a unui singur stat - Ucraina", a adăugat el.

Ministrul de externe Dmytro Kuleba a scris sâmbătă pe Twitter că "ruşii [încearcă acum] cu disperare să organizeze un "referendum" fals pentru o falsă "republică populară" în Herson".

"Sancţiuni severe împotriva Rusiei trebuie să urmeze dacă acestea continuă. Herson este şi va fi întotdeauna Ucraina", a scris el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO