Business Internaţional

În centrul financiar al Londrei se construiesc noi zgârie-nori

Autor: Livadariu Andreea

27.10.2010, 23:15 52

ÎnCity, celebrul cartier financiar al Londrei, a reînceputconstruirea zgârie-norilor, după ce dezvoltatorii imobiliari augăsit noi parteneri deschişi spre investiţii în această zonă, scrieThe Wall Street Journal. A doua cea mai mare companie imobiliarădin Londra, British Land, a anunţat că a semnat un acord decolaborare cu Oxford Properties, divizia de investiţii imobiliare agrupului OMERS Worldwide, cel mai mare fond de pensii din Canada,în scopul de a construi clădirea Leadenhall, poreclită "răzătoareade brânză" din cauza formei sale conice. Mişcarea celor de laBritish Land a venit după ce grupul Land Securities, cel mai maredezvoltator imobiliar britanic, a hotărât reînceperea investiţiilorîn valoare de 500 de milioane de lire sterline (560 milioane deeuro) pentru construirea unui impunător turn, poreclit la rândulsău "Walkie Talkie".

Turnul Leadenhall îi va costa pe dezvoltatorii săi aproximativ340 de milioane de lire sterline (380 de milioane de euro) şi vapune la dispoziţie spaţii de birouri, de retail şi de petrecere atimpului liber. British Land a obţinut autorizaţiile pentruconstrucţie, lucrările la fundaţie fiind deja începute, iar primiipiloni de rezistenţă fiind gata în curând să se aratepublicului.

Decizia de reîncepere a construirii zgârie-norilor marchează unmoment important în dezvoltarea Londrei şi indică o viziuneoptimistă a constructorilor şi a investitorilor cu privire lacreşterea cererii pe următorii ani pentru spaţii de birouri.

Construirea celor două turnuri a fost suspendată anterior dupăce criza creditelor a lovit marii dezvoltatori imobiliari, băncileşi celelalte instituţii financiare fiind puse în situaţia de a daafară din personal şi de a renunţa la mutarea în spaţii mai largi,blocând astfel cererea de pe piaţa spaţiilor de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO