Business Internaţional

Index Ikea. Ţara cea mai ieftină pentru biblioteca Billy

Index Ikea. Ţara cea mai ieftină pentru biblioteca Billy

Autor: Greta Bogdan

15.10.2015, 18:52 1962

Într-un studiu a peste 50 de pieţe din lume, publicaţia Bloomberg a găsit locul în care Billy, biblioteca suedezilor de la Ikea, costă doar 40 de euro, respectiv 160 de lei. Aşadar, trebuie să fii recunoscător dacă te afli în Slovacia. Aici se găseşte cea mai ieftină bibliotecă  Billy, mai scrie Bloomberg. 

În Slovacia, preţul acestui mobilier este de 40 de dolari, redus la mai puţin de jumătate faţă de cel al aceleiaşi biblioteci din Egipt.

Ţara nord-africană este cea mai scumpă de pe listă, unde pentru o astfel de bibliotecă clientul plăteşte peste 100 de dolari (400 lei).

În timp ce majoritatea ţărilor dezvoltate luptă pentru a creşte inflaţia, întrucât preţurile sunt în scădere în zona euro, Egiptul a înregistrat o creştere alertă a preţurilor. Inflaţia urbană a fost de 9,2%  luna trecută şi a crescut cu peste 13% la începutul acestui an.

De la apariţia bibliotecilor Billy pe piaţă în 1979 şi până în prezent s-au vândut peste 41 de milioane de astfel de produse.

Preţul mediu al bibliotecii în cele 48 de pieţe studiate de Bloomberg este de 58 de dolari, SUA fiind cele care depăşesc această marjă cu un preţ de 69 de dolari, după o scumpire de 17%.

În capitala Elveţiei, Zurich, unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume, preţul acestei biblioteci este de doar 51 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO