Business Internaţional

Israelul susţine că a atacat peste 400 de ţinte teroriste în Gaza de la încheierea armistiţiului

Israelul susţine că a atacat peste 400 de ţinte...

Autor: Tiberiu Sabo

02.12.2023, 11:32 22

Armata israeliană arată că a atacat peste 400 de "ţinte teroriste" în Fâşia Gaza de la încheierea, cu o zi înainte, a armistiţiului cu Hamas, scrie France 24.

Au fost implicate forţe aeriene, navale şi terestre, a precizat armata israeliană, adăugând că avioanele de luptă au lovit "peste 50 de ţinte într-un atac de amploare în zona Khan Yunis" din sudul teritoriului.

Pe de altă parte, atacurile aeriene israeliene au ucis doi luptători sirieni pro-Hezbollah, sâmbătă, în apropiere de Damasc, atacând locaţii aparţinând grupării susţinute de Iran, a declarat Rami Abdel Rahman, şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

"Alţi şapte luptători au fost răniţi în urma unor atacuri aeriene israeliene asupra unor situri Hezbollah în apropiere de Sayyida Zeinab", a arătat Rahman.

Israelul a lansat sute de lovituri aeriene asupra vecinului său nordic de la începutul războiului civil din Siria, în 2011, vizând în principal forţele susţinute de Iran şi luptătorii libanezi Hezbollah, precum şi poziţii ale armatei siriene.

De asemenea a intensificat atacurile de când a început războiul său cu Hamas, în octombrie. Anul trecut, Hamas a arătat că a restabilit relaţiile cu guvernul sirian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO