Business Internaţional

Ministerul de Interne din Franţa menţine dispozitivul suplimentat al forţelor de ordine

Ministerul de Interne din Franţa menţine dispozitivul...

Autor: Mihai Draghici

02.07.2023, 21:07 59

Ministerul francez de Interne va menţine prezenţa forţelor de ordine la un nivel ridicat, în contextul continuării violenţelor ca reacţie la împuşcarea mortală de către poliţie a unui adolescent, informează cotidianul Le Figaro.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a declarat duminică după-amiază că 45.000 de agenţi de poliţie şi jandarmi vor fi menţinuţi pe străzi în principalele oraşe. Gérald Darmanin a cerut să fie efectuate cât mai multe reţineri, a transmis Ministerul de Interne de la Paris. De asemenea, au fost impuse restricţii de circulaţie pe timp de noapte pentru minori.

Mii de persoane au fost reţinute, în ultimele zile, în urma violenţelor izbucnite în mai multe oraşe din Franţa ca reacţie la împuşcarea mortală de către poliţie a unui adolescent de 17 ani, care conducea o maşină fără permis de conducere şi nu s-a supus controlului agenţilor.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat o nouă reuniune cu membri ai Guvernului responsabili de asigurarea ordinii publice.

Familia adolescentului împuşcat mortal de poliţie a cerut duminică încetarea violenţelor, precum şi revizuirea procedurilor utilizării armelor de foc de către poliţie.