Business Internaţional

O criptomonedă bazată pe serialul Squid Game a crescut cu peste 20.000% în ultima săptămână. Valoarea de piaţă, la 340 de milioane de dolari

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

29.10.2021, 12:16 22774

Serialul sud-coreean Squid Game, prezent pe Netflix, a devenit în scurt timp o adevărată senzaţie mondială, show-ul având acum şi propria sa criptomonedă, lansată cu o creştere uriaşă a preţului, relatează CNBC.

SQUID se tranzacţionează la 4,3 dolari după ce a crescut cu 284% în 24 de ore şi cu aproape 25.000% în ultima săptămână. Valoarea de piaţă a monedei depăşeşte 340 de milioane de dolari.

Totuşi, cei interesaţi ar trebui să se gândească de două ori înainte de tranzacţioneze activul. CoinMarketCap a emis un avertisment, prin care anunţă că a primit „mai multe rapoarte” din partea unor utilizatori care nu au putut vinde moneda pe Pancakeswap, un exchange descentralizat popular.

Momentan nu este clar de ce unii utilizatori nu îşi pot vinde activele, însă documentele care descriu moneda fac referire la o tehnologie care nu permite vânzarea în condiţiile în care nu sunt întâlnite o serie de condiţii.

Moneda, care a intrat pe 20 octombrie în perioada de pre-vânzare şi, pesemne, „s-a epuizat într-o secundă”, conform site-ului Squid Game, se alătură unei lungi liste de criptomonede create în glumă care au înregistrat creşteri masive fără a se baza pe un motiv bine întemeiat, în afară de o reclamă puternică. De exemplu, moneda Shiba Inu, care reprezintă un meme al rasei japoneze de câini cu acelaşi nume, a produs un randament de 100% în ultima săptămână.

Token-ul SQUID a fost lansat drept o monedă exclusivă a proiectului Squid Game – o platformă crypto de tip play-to-earn. Un turneu online, care urmează să fie lansat în noiembrie, imită cele şase runde prezentate în serialul omonim. Însă spre deosebire de show, compania a declarat că jocul nu se va solda cu moartea personajelor.

Jucătorii vor fi nevoiţi să plătească un preţ prestabilit pentru activele SQUID pentru a lua parte la jocuri, iar unele runde le vor impune utilizatorilor să achiziţioneze un NFT personalizat. Pentru a intra în ultimul joc al turneului, utilizatorii vor trebui să plătească 33.450 de dolari şi să cumpere un NFT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO