Business Internaţional

Premierul spaniol Pedro Sanchez: Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina

Premierul spaniol Pedro Sanchez: Am vrut ca primul act al...

Autor: Gabriel Pecheanu

01.07.2023, 13:44 37

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, pe Twitter, că a ajuns în Ucraina. „Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina”, scrie el pe Twitter.

„Deja la Kiev. Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina" cu Volodimir Zelenski”, a scris Pedro Sanchez pe contul său de Twitter.

El a transmis ucraineilor „toată solidaritatea Europei”.

„Vom continua să ajutăm poporul ucrainean până când pacea va reveni în Europa”, încheie Sanchez.

Volodmir Zelenski a vorbit despre vizita premierului spaniol Pedro Sanchez în intervenţia în format videoconferinţă la reuniunea Consiliului European.

„Consider că este simbolic ca sâmbăta aceasta, în prima zi a preşedinţiei Spaniei UE, la invitaţia mea, prim-ministrul Spaniei Sanchez să viziteze Ucraina”, a spus el.

Preşedinţia Consiliului European se asigură prin rotaţie la fiecare şase luni între statele membre ale UE. În cursul acestei perioade de şase luni, preşedinţia conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuităţii lucrărilor UE în cadrul Consiliulu. În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2023, Suedia a deţinut preşedinţia UE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO