Business Internaţional

Presa oficială libiană anunţă moartea a şapte civili în raidurile NATO. Organizaţia le cere civililor să se îndepărteze de forţele lui Gaddafi

Presa oficială libiană anunţă moartea a şapte civili în raidurile NATO. Organizaţia le cere civililor să se îndepărteze de forţele lui Gaddafi

Autor: Enache Iuliana Daniela

21.04.2011, 09:56 22

Şapte civili au fost ucişi miercuri seara şi alţi 18 au fostrăniţi în timpul raidurilor NATO asupra regiunii Khellat Al-Ferjan,la sud-vest de Tripoli, a anunţat agenţia oficială libiană Jana,relatează AFP.

"O sursă militară a anunţat că şapte persoane au fost ucise dinrândul civililor şi alte 18 au fost rănite de raidul agresoruluicolonialist cruciat care a vizat în această seară regiunea KhellatAl-Ferjan", a anunţat agenţia.

Jana a adăugat că bombardamentul a distrus un "anumit număr decase şi a terorizat femeile şi copiii din regiune".

Televiziunea libiană Allibya anunţase anterior că "regiuneaKhellat Al-Ferjan a fost "ţinta unor raiduri barbare şi cruciatecare au provocat martiri şi răniţi printre locuitorii regiunii şile-au distrus casele".

NATO a desfăşurat, în cursul zilei, raiduri în regiunea BirAl-Ghanam, la circa 50 de kilometri sud-vest de Tripoli, provocândmoartea a patru persoane "dintre civili", a anunţat agenţiaJana.

Organizaţia le-a cerut, miercuri, civililor din Libia să seîndepărteze de forţele loiale regimului colonelului Muammar Kadhafipentru a-şi putea desfăşura mai bine atacurile militare.

Experţii şi piloţii NATO "au mari dificultăţi în a se asigura căfacem tot ce putem pentru a reduce riscul pentru civili când atacămţintele, dar riscul nu poate fi redus la zero", a declaratgeneralul Charles Bouchard, comandantul şef al operaţiunii UnifiedProtector, într-un comunicat.

"Civilii pot ajuta NATO îndepărtându-se de forţele regimuluiKadhafi şi de echipamentele acestora imediat ce este posibil. Acestlucru va permite NATO să atace forţele şi acest echipament cu maimult succes şi cu un risc minim pentru civili", a continuat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO